grausa@grausa.com

93 714 34 50

KICK-OFF DEL PROJECTE CIRTECTEX – POTENCIAR L’ECONOMIA SOSTENIBLE AMB TÈXTIL TÈCNIC CIRCULAR

El projecte CIRTECHTEX, finançat pel programa LIFE, ha començat oficialment l’1 de juny de 2023. Es tracta d’un projecte d’Implantació de processos d’economia circular per reduir el residu tèxtil en la fabricació d’equips de protecció individual.

Els tèxtils tècnics són crucials per mantenir els treballadors segurs en indústries d’alt risc com foneries, petroquímiques, generació i manipulació d’electricitat o soldadura. Aquestes indústries necessiten peces d’alt nivell protector que puguin prevenir cremades i lesions (tèrmiques, elèctriques o químiques). Els teixits d’aquests equips de protecció individual (EPI) han de complir normes estrictes per protegir eficaçment els treballadors.

Durant la fabricació dels diferents teixits EPI al llarg de la cadena de valor tèxtil es generen diversos residus materials. Aquests residus són molt valuosos, ja que estan fabricats amb materials tècnics d’alt rendiment, que difereixen dels productes bàsics utilitzats en la moda. Mentre que a nivell domèstic la roba té els seus propis programes de reciclatge (per exemple, el Pla d’Acció Europeu de Roba) i regulacions (per exemple, recollida selectiva obligatòria de tèxtils a partir del 2025), aquests manquen en el sector dels tèxtils tècnics per a aplicacions industrials.

L’ambició del projecte CIRTECHTEX és adoptar un enfocament d’economia circular per reduir dràsticament la generació de residus tèxtils tècnics i reciclar-los en teixits EPI d’alta qualitat. L’objectiu del projecte és aconseguir el reciclatge del residu tèxtil, utilitzant un mínim del 20% de material reciclat pre i post consum en un mínim del 80% dels EPI fabricats. El consorci preveu un canvi de paradigma cap a la sostenibilitat i aposta per una visió respectuosa amb el medi ambient en segments de mercat d’alta gamma.

PARTNERS:

“Finançat per la Unió Europea. No obstant això, les opinions expressades són només les dels autors i no reflecteixen necessàriament les de la Unió Europea o l’Agència Executiva Europea de Clima, Infraestructura i Medi Ambient (CINEA). Ni la Unió Europea ni l’autoritat atorgant se’n poden fer responsables”.

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum

“Ajuts del Programa d’incentius lligats a l’autoconsum i emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, dins del Pla de Recuperación, Transformación y Resiliencia, finançat per la Unió Europea en el marc del Programa Next Generation”

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Els nostres articles entre cantants, actrius i la reialesa

Diferents articles produïts a Grau, S.A. han sigut protagonistes en esdeveniments propers.

Rosalía durant la seva última gira per Llatinoamèrica, Kate Middleton durant el dinar de la coronació del rei Carles III o Scarlett Johansson en campanyes publicitàries, han vestit articles que han estat tintats i acabats a les nostres instal·lacions.

Rosalía durant el concert del passat 17 de març de 2023 a Buenos Aires, Argentina

Rosalía durant el concert del passat 2 d’abril de 2023 a Mèxic

Kate Middleton, princesa de Gales, al dinar posterior a la coronació de Carles III, el passat 6 de maig de 2023

L’actriu Scarlett Johansson durant una campanya publicitaria per Mango

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

AJUDA CONTRACTACIÓ DE PERSONES JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR

Grau, S.A ha rebut una ajuda per a la contractació laboral de persones de joves en situació d’atur.

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, S.A. premiada per l’associació AEQCT

L’associació Española de QUÍMICOS Y Coloristas Textiles (AEQCT) va celebrar el passat 11 de novembre l’ acte oficial SOMOS AEQCT, amb el propòsit d’agrair als socis i empreses protectores els moments compartits al llarg del període 2014-2022 i projectar-se cap al futur. En aquest mateix acte, es va fer una entrega de premis en 3 modalitats diferents:

  • PREMI A LA EMPRESA PROTECTORA
  • PREMI A LA INDUSTRIA
  • PREMI AL SOCI INDIVIDUAL

Grau, S.A. va ser l’empresa premiada en la categoria de PREMI A LA INDUSTRIA.

Estem molt agraïts per aquest reconeixement i molt orgullosos de la AEQCT!

Pots llegir la noticia completa a: https://www.aeqct.org/news/somos-aeqct/

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

SEGELL PYME INNOVADORA

A 22 de novembre de 2022, el MINISTERIO DE CIENCIA E INNOVACIÓN, ha atorgat el SEGELL PYME INNOVADORA a GRAU, S.A., gràcies al seu carácter INNOVADOR i amb la finalitat de premiar la seva GRAN ACTIVITAT EN I+D+i

Change this description

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

GRAU, S.A. participa a la jornada UPV sobre Moda Sostenible

Grau, S.A. va participar a la jornada “EUROPA – NUEVOS PROYECTOS TEXTILES PARA UNA NUEVA ECONOMÍA” organitzada per la Universitat Politécnica de Valencia el passat 2 de Novembre 2022. Concretament, va estar present com a ponent en la secció “Nuevos tintes textiles”.

A Grau, com experts en tintura i dins del nostre objectiu per millorar en sostenibilitat, estem liderant el projecte Pigmentalia, impulsat pel programa europeu CIRCOAX. Amb Pigmentalia, busquem maximitzar la circularitat, tintant amb colorants ecològics teixits regenerats a través d’una metodologia que requereix de menys recursos.

¿Vols saber-ne més? ¡Entra a (1) Jornada. Europa. Nuevos proyectos textiles para una nueva economía. Parte 2 – YouTube y mira tota la ponencia!

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

RENOVACIÓ GOTS, GRS, OCS, OEKOTEX

Un any més, Grau, S.A. ha renovat amb èxit les certificacions més punteres al sector:

  • GOTS i OCS, pel tractament de cotó orgànic
  • GRS per fibres reciclades
  • OEKOTEX, per la tintura i acabats de les composicions amb les que treballem.

Seguim avançant en el camí de la sostenibilitat i acompanyant els nostres clients per aconseguir teixits més ecològics.

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

AJUDA CONTRACTACIÓ LABORAL PERSONES DE 30 I MES

Grau, S.A ha rebut una ajuda per a la contractació laboral de persones de 30 i mes (SOCCONT30IMES).

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, la fàbrica tèxtil amb sis generacions al darrere

El passat 27 d’abril de 22, el diari de Sabadell va publicar un reportatge sobre la història de Grau, S.A i la seva adaptació durant la pandèmia.

Entra a l’enllaç i llegeix la notícia: https://www.diaridesabadell.com/2022/04/27/grau-fabrica-textil-sabadell/

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more