grausa@grausa.com

93 714 34 50

Grau, la fàbrica tèxtil amb sis generacions al darrere

El passat 27 d’abril de 22, el diari de Sabadell va publicar un reportatge sobre la història de Grau, S.A i la seva adaptació durant la pandèmia.

Entra a l’enllaç i llegeix la notícia: https://www.diaridesabadell.com/2022/04/27/grau-fabrica-textil-sabadell/

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, SA entre els 30 de #CirCoAX

Ha començat CirCoAX, el programa d’acceleració per a Pymes europees de la moda i tèxtil sostenible i circular. L’acceleradora forma part del projecte CircularInnoBooster, liderat pel Istituto Europeo di Design (IED) i cofinançat per la comissió europea a través del Programa COSME. El projecte de circularitat presentat per Grau, S.A, ha estat un dels seleccionats.

L’objectiu d’aquest programa és transformar empreses d’aquestes industries en models de negoci sostenibles i regeneratius. Això s’aconsegueix aplicant el model d’economia circular des d’una perspectiva holística de triple impacte (social, mediambiental i econòmic).

Durant 8 mesos, els 30 “partnerships” transnacionals seleccionats rebran finançament, mentoria, visibilitat i formació. Aquestes ajudes permetran convertir les propostes disruptives en referents de l’economia circular en el sector.

Entra per saber-ne més: https://circoax.eu/es/

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

La historia de Grau, S.A. a la revista de l’AEQCT

Grau, S.A. es una empresa familiar de tintes y acabados textiles, con más de 150 años de experiencia, especializada en tejidos para el sector de la moda y en tejidos técnicos. Tiene capacidad para tintar cualquier tipo de fibras, tanto a la continua como a la discontinua, y ofrece todo tipo de acabados (ya sean mecánicos o químicos). Destaca por ser pionera y líder en sostenibilidad, innovación y digitalización.

Nació el 1868 en Sabadell, con una pequeña empresa de acabados de artículos de lana, y poco a poco fue creciendo y consolidándose. En 1918, creó una filial dedicada a la tintura de la lana, pasando a ofrecer un servicio integral de tintura y acabados.

A partir de aquí, Grau siguió creciendo y superando duras etapas como la guerra civil (1936-1939) y las riadas del Vallès (1962), que provocaron la destrucción de prácticamente toda la empresa.

El 1968 se cumplen los 100 años y se inicia una etapa de diversificación, con la incorporación de nuevas fibras: poliéster -HT- (70’s), lino y algodón (80’s) y polinósicas, tencel y otras fibras celulósicas (90’s).

En los años 2000, la empresa se adapta a la nueva realidad del textil europeo: se apuesta por la calidad, la innovación, la economía circular y el servicio a un precio competitivo. En este contexto, se potencian las exportaciones y se apuesta por nuevos sectores, como los tejidos técnicos (EPIs y tapicería), un pilar clave para Grau S.A. en la actualidad. Todo ello superando otras adversidades, como un incendio en el año 2003, que afectó gran parte de la fábrica, o la crisis del Covid19, en la que Grau, S,A se adapta rápidamente para contribuir en la producción de material sanitario (batas médicas y mascarillas)”.

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, S.A, pionera i referent en Indústria 4.0

Llegeix el reportatge de Via Empresa sobre el tèxtil català i la Indústria 4.0,on Grau, S.A. n’és un referent:

El tèxtil català i la indústria 4.0: ara o mai (viaempresa.cat)

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Dia Internacional de la Dona, el sector textil des de la mirada femenina

Grau S.A. participa a la tertúlia de “dones del món tèxtil”, organitzada per TEXFOR – Confederación de la Industria Textil, en motiu de la celebració del dia internacional de la dona. ¡No t’ho perdis!

Entra a l’enllaç: Texfor | Destacados » Día Internacional de la Mujer, el sector textil desde la mirada femenina – Texfor

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Millora de l’eficiència energètica en l’acabat de tèxtils

GRAU, S.A., ha rebut una ajuda pel seu projecte d’estalvi i eficiència energètica “millora de l’eficiència energètica en l’acabat de tèxtils” i gestionat per l’INSTITUT DE DIVERSIFICACIÓ I ESTALVI DE L’ENERGIA (IDAE), ajuda cofinançada per la Unió Europea a través del programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. S’ha elaborat un projecte d’estalvi i eficiència energètica consistent en l’automatització de diversos equips de la secció de tintura /acabats i la recuperació energètica de diversos efluents de la planta, aconseguint un estalvi estimat de 240 tep/any.

Expedient FN-PGESI-2018-002729

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, S.A. presenta el pla d’igualtat 2021-2024

Grau, S.A. ha presentat el I pla d’igualtat de l’empresa, amb l’objectiu de promoure activament la igualtat efectiva de dones i homes i la no-discriminació per raó de sexe.

La comissió d’igualtat de Grau, S.A. va aprovar el pla d’igualtat (2021 – 2024) el passat mes d’octubre de 2021. Aquest document representa el compromís constant de l’empresa amb la Igualtat de gènere i inclou diferents mesures per ajudar a impulsar i millorar la Igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, així com a eliminar qualsevol discriminació que pugui donar-se per raó de sexe.

Un fet molt importat per l’Empresa i per garantir els drets socials de totes i tots els que en formen part.

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

CERTIFICACIÓ OCS

Grau, S.A segueix avançant en la seva aposta per la sostenibilitat.

Aquest any, a més de les renovacions de les certificacions GOTS (Global Organic Textile Standard) i GRS (Global Recycled Standard), Grau S.A. ha obtingut la certificació OCS (Organic Content Standard).

La Norma OCS certifica els teixits amb composicions obtingudes a partir de materials orgànics, ja sigui en un percentatge (OCS Blended) o en la seva totalitat (OCS 100) i n’assegura la traçabilitat, a través d’auditories i certificacions de tota la cadena de valor.

A continuació adjuntem un enllaç explicatiu sobre aquest Estàndard:

https://textileexchange.org/standards/organic-content-standard/

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, S.A. obté la qualificació “EXCELLENT” en Care For Water

 

El passat 1 de juliol de 2021, el grup INDITEX, a través de l’empresa Sustainable Textile Solutions, va realitzar l’auditoria GREEN TO WEAR 2.0 a Grau, S.A.

El resultat ha estat molt positiu, obtenint una qualificació “EXCELLENT” a l’apartat Care For Water.

Això és una mostra de l’aposta per la sostenibilitat i una gran oportunitat per a l’empresa, ja que tota la producció que Grau, S.A. realitzi pel grup Inditex, podrà ser etiquetada com a Join Life – Care for Water. 

 

 

 

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more

Grau, S.A., cas d’èxit a ViaEmpresa

Amb el titular “La tèxtil catalana amb més de 150 anys que va vestir als Obama”, ViaEmpresa destaca Grau, S.A. com a CAS d’ÈXIT del teixit empresarial Català.

Llegeix l’article sencer al link:

https://www.viaempresa.cat/empresa/grau-sa-textil-catalana-vesteix-obama_2156531_102.html

Comments (0) Uncategorized @ca

Read more